FAQ

We proberen op al jouw vragen zo concreet mogelijk te antwoorden. Check of je vraag hier tussen staat, zoniet: neem contact met ons op.

Is een sociaal ondernemersidee noodzakelijk om deel te nemen aan het traject?

Neen, interesse in sociaal ondernemerschap is voldoende om deel te nemen aan het voortraject. We informeren en sensibiliseren tijdens het voortraject rond de mogelijkheden van sociaal ondernemen.

Wanneer weet ik of ik mag deelnemen?

Er zijn geen specifieke voorwaarden verbonden aan deelname aan het voortraject van Start SOON. Je hoeft geen concreet ondernemersidee te hebben om deel te nemen. Gezonde interesse in sociaal ondernemerschap is voldoende.

Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je van ons een bevestiging voor deelname. Na het voortraject kan je je aanmelden om deel te nemen aan het acceleratietraject.

Rechtstreeks inschrijven voor het acceleratietraject is mogelijk als je al een concreet sociaal ondernemersidee hebt. Het selectiecomité bekijkt je inschrijving en de mate waarin dit al is uitgewerkt. Wanneer het idee al voldoende voldragen is, kan je rechtstreeks deelnemen aan het acceleratietraject, wanneer het selectiecomité besluit dat jouw idee nog onvoldoende uitgewerkt is, wordt voorgesteld eerst deel te nemen aan het voortraject. Uiteraard houden we je op de hoogte van deze beslissing.

Ik kan niet deelnemen aan het eerstvolgende basistraject. Wanneer starten nieuwe basistrajecten?

Een tweede voortraject is voorzien in februari 2024 en er volgen er tot begin 2025 nog 4.

Je wil heel graag deelnemen, maar het eerste traject is te vroeg voor jou? Bezorg ons jouw contactgegevens. Zodra locatie en data van een nieuw voortraject bekend zijn, brengen we je persoonlijk op de hoogte.

Is ‘gratis’ echt gratis?

Start SOON is gratis. Zowel het voortraject als het acceleratietraject. Als tegenprestatie vragen we wel jouw inzet en aanwezigheid op alle sessies en workshops. Bekijk de programma– en de roadmap-pagina voor meer info.  

Waar zullen de workshops van Start SOON plaatsvinden? 

De workshops van Start SOON vinden plaats doorheen Vlaanderen. Het eerste voortraject vindt plaats in Gent. Het tweede voortraject in Leuven.​

Kun je de workshops ook online volgen?

Wanneer mogelijk zal het voortraject in levenden lijve plaatsvinden. De onderlinge interacties met collega-ondernemers is te belangrijk en waardevol. Tijdens het acceleratietraject zullen de workshops die inzetten op de persoonlijke ondernemerscapaciteiten steeds online plaatsvinden. Bij andere opleidingen kan een online alternatief voorzien worden. Let op! Deelname aan alle workshops is verplicht.

Kun je het traject ook in het weekend volgen?

Indien daar voldoende interesse of vraag voor is kunnen enkele workshops van het acceleratietraject op zaterdag gepland worden.

Kan je met meerdere personen deelnemen aan het traject?

Inderdaad! Het kan zelfs erg nuttig zijn om met je teamgenoten deel te nemen. Daarmee verhoog je de mogelijkheid voor interactie.