Over ons

Jouw plan, onze experten

Site pictogram

Voor Start SOON slaan 3 organisaties de handen in elkaar om je optimaal te begeleiden naar jouw sociale onderneming.

We stellen je graag de partners voor, het team en onze experten. Aangenaam!

Partners

Start SOON is een initiatief van Febecoop, Deloitte en StreetwiZe dat vanaf september 2023 van start gaat. Dit doen we in opdracht van het Departement WSE. We geven je graag achtergrondinfo over onze organisaties:

Febecoop

Febecoop is een advies- en kenniscentrum voor sociaal ondernemerschap. Onze kennis van coöperatief en sociaal ondernemen vertalen we in publicaties, workshops en in eerstelijns- en tweedelijnsadvies op maat van ondernemers en starters. Omgekeerd hebben we dankzij onze adviesverlening en bestuursmandaten in verschillende coöperaties een scherp zicht op wat er leeft bij coöperatieve en sociale ondernemers, en welke thema’s we het best onderzoeken en ontwikkelen.

Deloitte

Deloitte is een toonaangevend audit- en consulting bureau in België. Met onze expertise op vlak van impact gedreven ondernemen en de begeleiding van ondernemers, zowel binnen het reguliere circuit als binnen de sociale economie, stellen we onze know-how en klantennetwerk via dit project graag ter beschikking van alle sociale ondernemers in spé. Als marktleider inzake professionele dienstverlening beschikken we over een uitgebreid netwerk in alle sectoren. Onze inzichten in de behoeften van de markt en het potentieel van sociale ondernemingen en de reguliere economie beschouwen we samen met ons klantennetwerk als een cruciale troef.

StreetwiZe

StreetwiZe ontwikkelt impactvolle leertrajecten voor bedrijven, geïnspireerd door de complexe en competitieve realiteit van gemeenschappen op straat. Met een unieke combinatie van academisch inzicht, kennis van de bedrijfswereld en een no-nonsense aanpak, ondersteunen we bedrijven en hun werknemers bij het omgaan met verandering, het ontwikkelen van leiderschap en het creëren van welzijn. Alle StreetwiZe winsten worden opnieuw geïnvesteerd in MobileSchool.org om een 360° positieve impact te realiseren op deelnemers, bedrijven en maatschappij.


Team

We stellen je graag ons team voor dat je met veel kunde en enthousiasme zal begeleiden.

Bart Van Gysel

Febecoop
Coördinator van Start SOON

Bart is coöperatief adviseur bij Febecoop Vlaanderen – Brussel en kijkt door een bedrijfseconomische bril.  Door de ervaring als zelfstandig bedrijfsleider beheerst hij de realiteit, de mogelijkheden en de valkuilen van de ondernemingswereld. De overtuiging om het juiste (sociale) ondernemingsmodel te kiezen om maatschappelijke problemen aan te pakken drijft hem om starters te coachen.  Dit resulteert in een grote meerwaarde, niet enkel maatschappelijk maar ook persoonlijk.

Peter Bosmans

Febecoop
Sociaal ondernemerscoach van Start SOON

Peter is directeur van Febecoop Vlaanderen-Brussel vzw. Ervaringsdeskundige als bestuurder en begeleider van diverse sociaal geïnspireerde verenigingen en vennootschappen gedurende meer dan 30 jaar.  Auteur van de publicatie ‘Strategisch plannen in de sociale economie’, Politea (2021). Peter maakt deel uit van diverse commissies op coöperatief en sociaal-economisch vlak in Vlaanderen. t om elkaar via coaching te ondersteunen.

Arnoud Raskin

Algemeen directeur MobileSchool.org en StreetwiZe

Keynote speaker
Arnoud ontwikkelde het allereerste prototype van de ‘mobile school’ voor zijn thesis in Product Design. Na de oprichting van MobileSchool.org, vertaalde hij de vaardigheden van de straatkinderen waarmee hij werkte in een model om impact te creëren op bedrijven. Hij is algemeen directeur, een internationaal erkende sociale ondernemer, lid van Ashoka en auteur van het boek ‘StreetwiZe: Wat managers kunnen leren van straatkinderen’. Arnoud Raskin is de mede-oprichter van Mobile School en StreetwiZe.

Annika Beeck

StreetwiZe

Sociaal ondernemerscoach van Start SOON
Annika combineert haar jarenlange ervaring als HR Business Partner met haar positieve ingesteldheid om impactvolle training te geven bij StreetwiZe. Haar doel? Mensen hun talenten laten ontdekken en deze te aligneren met de bedrijfsmissie en -cultuur.

Erik Vanbiervliet

StreetwiZe

Sociaal ondernemerscoach van Start SOON
Eric combineert uitgebreide ervaring in leren en ontwikkeling en organisatieontwikkeling met een fascinatie voor identiteit en cultuur. Verder heeft hij een passie voor faciliteren en coachen van medewerkers en leidinggevenden en het adviseren van directie.

Stijn Vandeweyer

Deloitte

Sociaal ondernemerscoach van Start SOON
Stijn is director en sinds 2002 werkzaam bij Deloitte en heeft doorheen de jaren een goede kennis uitgebouwd rond procesanalyse, strategisch performantiemanagement, organisatieontwikkeling en administratieve vereenvoudiging. Als project en programma manager heeft hij diverse grootschalige en complexe transformatieprojecten in goede banen geleid. Ook het faciliteren van strategische seminaries schrikt hem niet af.

Lena Delvaux

Deloitte

Sociaal ondernemerscoach van Start SOON
Lena is gespecialiseerd in strategiebepaling en strategische transformaties, veranderingsbeheer, businessmodellen, financiële analyses, organisatiemodellen en governance.

Peter Walravens

Deloitte
Pieter heeft een interesse voor strategie en het uitrollen van nieuwe organisatorische structuren.  De combinatie met kwalitatieve en kwantitatieve marktonderzoeken maakt van hem de go-to persoon voor strategische uitdagingen die ook in de sociale economie aan de realiteit getoetst moeten worden.