Voor wie?

Ben jij de sociale ondernemer die we zoeken?

Start SOON is er voor mensen die interesse hebben in sociaal ondernemen en hier meer over willen weten (en nog geen concreet sociaal projectidee hebben) of voor mensen met een ondernemingsidee, bij wie het kriebelt om een sociale onderneming in de wereld te zetten en zo aan een maatschappelijke uitdaging te werken.

Dat kan een sociaal, duurzaam, innovatief, participatief of coöperatief idee zijn.


Het begeleidingstraject Start SOON staat open voor:

  • Jij hebt een ondernemersidee of interesse in sociaal ondernemen (maar nog geen concreet idee)
  • Het kriebelt om een sociale onderneming op te richten
  • Je wil sociale impact of maatschappelijke winst creëren met je sociale onderneming
  • Nieuw! Nog geen concreet sociaal ondernemingsidee, maar wel interesse in sociaal ondernemen? Ook dan kan je deelnemen aan het Start SOON traject.

Samen met jou onderzoeken we welke ondernemingsvorm het beste past voor het realiseren van jouw sociale ondernemersidee.

Ben je niet zeker of je tot de doelgroep van Start SOON behoort? Aarzel niet, en neem contact met ons op via het contactformulier. We klaren dit samen uit.

Foto: Dorpsbrouwerij – Bierbeek

Start SOON voor sociale ondernemers die professioneel aan de slag willen

Van webshop voor producten met respect voor mens en de natuur, activiteiten voor mensen met een beperking, de productie van goederen die bijdragen aan een beter milieu of de tewerkstelling van kansengroepen, …
Start SOON is er voor sociale ondernemers die professioneel aan de slag willen en zich degelijk willen voorbereiden. Omdat je zo de slaagkansen van je project verhoogt!

Als sociale ondernemer zie je mogelijkheden …

  • een woon- of dagbestedingsproject voor jongvolwassenen met een beperking
  • een eigen groente- en fruitwinkel met enkel lokale producten omdat je gruwt van voedseloverschotten en verspilling …
  • of een bedrijf voor dakwerken waar erkende vluchtelingen opgeleid worden en buiten de werkuren ondersteund worden met hun integratieproces …

Start SOON, omdat je als sociale ondernemer een wereld van verschil maakt

Wij denken met je mee. Je ontvangt ondersteuning bij het schrijven van een goed ondernemingsplan voor een sociale onderneming met potentieel. Kortom, je zet jouw idee om in, niet enkel een rendabele onderneming, maar 1 met een duidelijke managementstrategie op lange termijn en tevreden en gelukkige werknemers.


Start nu met SOciaal ONdernemen.

Klaar?

Ik schrijf mij in voor het Start SOON traject